السويدي البطئ #3 - Morgonrutinen

طباعة الدرس

Hej allihopa och välkomna till ett nytt avsnitt på långsam svenska. Jag heter Joakim, precis som vanligt.

God morgon på er! Idag tänkte jag prata lite om vad man gör på morgonen. Många vaknar säkert på morgonen för att gå till skolan eller till jobbet till exempel. Antagligen så använder man en väckarklocka eftersom man vill vakna i tid. Förhoppningsvis går man upp men det är inte alltid som man lyckas och man somnar om och då är risken att man kommer för sent.

När man då går upp ur sängen, så kanske man går på toa först eller klär på sig först. Sedan äter man kanske frukost. Ni vet väl att frukosten är den viktigaste måltiden på dygnet. Som svensk äter man många olika saker till frukost. Det finns naturligtvis inget rätt och fel men vanligt är, till exempel, kokta ägg med kaviar. Kaviar är egentligen en kaviarkräm som är vanlig i Sverige. Man kan även göra en smörgås med kaviar och ost. En sådan macka är en av mina favoritsmörgåsar. Det är också vanligt att äta, till exempel, filmjölk eller yoghurt med flingor.

Efter frukosten, så borstar man förmodligen tänderna och det gör man i badrummet med en tandborste och tandkräm. Man måste borsta noga för annars kommer tandtrollen. När man har borstat tänderna och kanske sminkat sig, så är det dags att gå till skolan eller jobbet eller vad man nu ska göra under dagen. Och då tar man sina saker, man tar på sig skor och kläder och går ut och låser om sig. Sedan kan man antingen gå, ta bussen, ta taxi, ta tåget eller ta bilen dit man ska.

Okej hör ni, det var allt för den här gången. Vi hörs i nästa avsnitt. Till dess, ta hand om er. Vi ses. Hej då!